new-visitors-centre.jpg
Case Study

New Visitors Centre 

client New Visitors Centre
challenge Close Control Environment in a Glass House
solution Innovative Design and Installation
benefit Sustainable solution maintaining the environment year round
challenge

Bombay Sapphire as the world’s premium gin producer were looking to create a state of the art distillery and unique visitors centre for their iconic brand which involved the restoration of one of England’s foremost paper making facilities.

This complex and ambitious £25m project restored the site and its heritage whilst introducing as its centrepiece an iconic glass house structure for their 10 botanicals that also complements the existing buildings.

solution

The distillery and associated M&E engineering services were designed and installed to achieve the highest level of functionality and sustainability.

The innovative design, which involved close liaison with Kew gardens for the temperature and humidity control of the Temperate and Mediterranean glass houses, ensured that the services within this structure whilst being installed sympathetically also maintained a close control environment throughout the year and prevented condensation forming on the glazing internally.

benefit

This highly acclaimed project was completed in 2014 and we are proud to confirm that the development has been awarded the prestigious BREEAM Award for Industrial Design as well as the merit of Considerate Constructors Scheme 2014 National Site Award.